Presentation av föreläsare Annica Fredell

 

Föreläsare Annica Fredell

 

Även om jag kan vara en mångsysslare inom arbetet – Idrottslärare på gymnasiet, instruktör på gym och i olika gruppträningsformer, egen företagare med massage och friskvård, tränare i gymnastik och där också ansvarig för gymnastikskolan – så handlar alla mina yrken om en och samma sak – Hälsa och friskvård.

För mig har alltid rörelseglädjen funnits sen barnsben, både inne och utomhus. Min pappa var aktiv tränare inom gymnastiken på bygden vi bodde i och där smet jag med på träningarna. Han hade dessutom varit framgångsrik i bandy och även spelat fotboll. Min mamma hade hållit på med gymnastik och var ofta ute och gick eller tog mig till tennisplanen för att slå lite bollar då och då. Ofta var vi hela familjen ute i skogen och varje sommar var vi iväg och campade några veckor. Dessutom har vi alltid haft minst 2 hundar i familjen och jag fick min min första häst när jag var 2 år.

Efter den uppväxten blev det naturligt att vara ute och vara aktiv. Jag red, va me pappa ute i skogen och jaga sen barnsben och idag går jag ut me hundarna och försöker få hem mat så fort det behövs och tid finns. Jag tränade gymnastik, från när jag var 12 år tränade jag 18 h i veckan. Älskade varje minut av det ända tills jag slutade vid 27 års ålder. När man inte var i skolan, stall eller träning var det ute och cykla eller leka med kompisar. Självklart emellanåt återhämta sig genom att spela kort eller brädspel, titta på en film nån gång och bara umgås och snacka lite gojja. Det va så man växte upp på landsbygden jag bodde i.

Tyvärr idag är det inte lika naturligt med aktiviteter och rörelse. Det syns också tydligt när det gäller folkhälsan i Sverige. Det ser jag personligen väldigt tydligt i mina olika yrkesroller. Mitt mål på mina olika arbetsplatser är att så frön som kan gro och få växa hos var och en för att blomma ut på det viset som passar just den enskilda individen så att den ska må bättre och hålla bättre genom livet och i sitt arbete. Sen att de individer jag påverkat kan påverka andra i sin omgivning i samma riktning. Det på sikt hoppas jag kan bidra till en bättre folkhälsa i Sverige.

För att läsa mer om eventet: Klicka här!

För att komma direkt till anmälan: Klicka här!